Gallagher

Gallagher maakt schrikdraadapparaten voor de professionele boer, de hobbyboer en de paardenliefhebbers. Daarnaast heeft Gallagher een zeer uitgebreid programma accessoires om een perfecte elektrische afrastering te plaatsen.

Enkele veel gestelde vragen...

Welk apparaat kan ik het beste gebruiken?
Gebruik altijd een schrikdraad op lichtnet 220V. Indien er geen lichtnetaansluiting voor handen is, gebruik dan een batterij- of accuapparaat of een apparaat met zonnepaneel. Met behulp van de vuistregel 1 km/joule kunt u gemakkelijk uitrekenen welk apparaat voor uw afrastering het meest geschikt is.

Moet mijn afrasteringsdraad rond lopen?
Nee, de draad hoeft niet rond te lopen, maar de stroom wel. De stroom loopt via de draad naar het dier of het opgroeiende gras en via de aardpennen van het aardingssysteem weer terug naar het apparaat.

Kan ik het schrikdraadapparaat aarden op de aarding van het lichtnet of op de waterleiding?
Nee, dit mag zelfs niet. U moet een apart aardingssysteem installeren.

Hoe kan ik controleren of mijn elektrische afrastering goed werkt?
Met behulp van speciale testers is af te lezen hoeveel spanning er op de afrasteringsdraad staat. Als u 4000 Volt (4kV) afleest, dan is alles in orde. Met de SmartFix kunt u ook gemakkelijk zoeken naar storingen in de afrastering; dit apparaat wijst u in de juiste richting en u spoort binnen korte tijd de fout op.