Zweedse pellets


Pelletkachel eigenaren opgelet: de beste houtpellets uit Zweden nu verkrijgbaar bij ons in de winkel

Nieuw bij Ben van het Mös, Zweedse kwaliteit houtpellets. 

Zoals je van ons gewend bent kiezen wij zorgvuldig ons assortiment. We proberen alleen producten aan te bieden waar we zeker van weten dat jij er beter van wordt. 

Nu hebben we nieuwe Zweedse kwaliteit houtpellets. Zo kun je in 2021 beter voor jouw pelletkachel zorgen door te verwarmen met deze topkwaliteit houtpellets.

Als je een pelletkachel hebt weet je dat er veel verschil is in de kwaliteit van houtpellets. Hieronder vertellen we jou graag wat meer over waarom wij hebben gekozen voor topkwaliteit houtpellets. 

Slechte kwaliteit houtpellets zijn de sluipmoordenaars van pelletkachels

Langzaam maar zeker slopen slechte kwaliteit houtpellets jouw pelletkachel. Ze zorgen voor: slakvorming, storingen, veel as in de brandbak, onnodig fijnstof en roet op het kachelraam. Dat komt omdat de houtsnippers waarmee de houtpellets zijn geperst, niet schoon zijn. Er zit dus zand en viezigheid tussen de houtsnippers wanneer ze worden samengeperst tot houtpellets. 

Wanneer dat zand vervolgens verbrandt in de pelletkachel, wordt dit glas of slak. Misschien heb je zelf wel eens glinsterende deeltjes tussen de as gezien bij het legen van de brandbak. De troep die overblijft plakt na verbranding aan de binnenkant van je pelletkachel. 

Zo komt er een laag aan de binnenkant van je pelletkachel, waardoor deze isoleert. De warmte van je pelletkachel gaat dan dus niet meer de woonkamer in, maar rechtstreeks de pijp uit naar boven! Daarnaast beschadigt de deeltjes die vrijkomen bij slechte kwaliteit houtpellets de pelletkachel sneller en zorgt het voor storingen. 

Goedkoop is dan ook zeker duurkoop als het aankomt op houtpellets.

Wil jij ook dat jouw pelletkachel langer meegaat? Probeer dan Zweedse kwaliteit houtpellets

Zweedse Pellets worden gemaakt van schone houtsnippers uit Zweedse productiebossen. Het wordt onder enorme druk samengeperst tot pellets, zonder gebruik van chemisch bindmiddel. 

Daarnaast zijn de houtsnippers voor het persen extra lang voorgedroogd. Daardoor is het vochtgehalte lager en verwarmen ze dus langer.

 Naast een lange brandduur, zorgen deze houtpellets voor:

  • Lange brandduur met dezelfde hoeveelheid houtpellets
  • Een schone kachelruit
  • Geen slakvorming of isolatie aan de binnenkant van de pelletkachel
  • Minder as  in de brandbak
  • Minder fijnstof uitstoot bij verbranding

Wil jij deze winter ook beter zorgen voor je pelletkachel? Kom gerust langs bij ons in de winkel en probeer een zak Zweedse houtpellets. 

Terug naar het overzicht